Underviser:
Kenneth Lisbjerg

Kenneth er tidligere Danmarksmester i Standard- og Latin dans. Han har undervist for Mads Vad og Lene James Mikkelsen (VM dans i Aarhus).
Han har boet og undervist i Dubai for Dance Studio Dubai og har efterfølgende været selvstændig danselærer i London. Han har været repræsentant for Aarhus sportsdanserforening og K.A.F Københavns sportsdanserforening. Udover at være danser på eliteplan har Kenneth også fungeret som koreograf til forskellige musikvideoer.

Dans for kronisk syge

Dans for borgere med kronisk sygdom

Foruden lungekoret har vi 2 dansehold for borgere med kronisk sygdom
Som følge af lungekorets store succes udvidede Sundhedsafdelingen og Kulturskolen i foråret 2022 samarbejdet til også at omfatte et lungedansehold i Brovst. Danseholdet er - som vores kor - en meget stor succes og blev hurtigt fyldt op, så nu udvider vi med et dansehold mere, beliggende i Biersted. Udover det ekstra hold, udvider vi også målgruppen fra lungepatienter til borgere med kronisk sygdom

”Vi er stolte over og glade for, at vi i samarbejde med Sundhedsafdelingen har de her fantastiske tilbud, der både fremmer sundheden og øger livskvaliteten hos den gruppe af kommunens borgere, der lider af en kronisk sygdom – og det er vores håb, at det nye dansehold i Biersted bliver lige så succesfuldt som vores kor i Birkelse og vores dansehold i Brovst”, udtaler kulturskoleleder Henrik Hammer.  

”På mine hold er det deltagerne, der sætter tempoet, men vi tager det generelt stille og roligt, og det er helt tilladt at sætte sig og holde pause, hvis man har brug for det. Det er selvfølgelig dans og bevægelse, der er i fokus, når vi mødes – men vi skaber også et rum, hvor vi bare skal mærke musikken og nyde glæden ved at mødes og helt enkelt bare mærke, at vi lever”, fortæller danseinstruktør Kenneth Lisbjerg Jensen, der har flere års erfaring med undervisning i sundhedsfremmende dans og har set stor forbedring hos deltagerne i forhold til kondition, respiration og balance. 

Gratis

Danseholdene er et gratis tilbud for alle kommunens borgere med en kronisk sygdom:

  • KOL eller anden lungesygdom
  • Hjerte
  • Diabetes
  • Kræft
  • Osteoporose
  • Parkinson
Man skal ikke visiteres til holdet fra sundhedsafdelingen, og der skal ikke foreligge et bevis fra læge eller andet sundhedsfagligt personale på, at man har en kronisk sygdom, og der er ingen krav om særlige danseevner for at deltage. 
Vi har en sygeplejerske fra Sundhedsteamet i Brovst tilknyttet holdene, som kommer ca. 1 gang i måneden og taler med deltagerne, og hører hvordan det går. 

Hvor og hvornår: (Opstart af nye hold i uge 35) (15 gange før jul og 19 gange efter jul).

BIERSTED:  
Mandag kl. 11:30 - 12:30 i Glassalen på Biersted Aktivitetscenter, Stationsvej 51, 9440 Aabybro

BROVST:      
Torsdag kl. 11.30 - 12.30 i Sundhedshuset Brovst, Sygehusvej 6, 9460 Brovst


Tilmelding til danseholdene kan ske via Jammerbugt Kulturskoles hjemmeside eller ved telefonisk henvendelse til kulturskolen (7257 8240). Kontoret har åbent man-torsdag kl. 9-12. 
Man er også velkommen til at komme forbi til en prøvetime inden tilmelding.